به گزارش جام جم آنلاین، دبیرکل سازمان ملل، آلمان و اتریش مخالفت خود با این تصمیم آمریکا را اعلام کردهاند و ۱۲۰ کشور نیز پیش از این پیمانی برای عدم استفاده از این سلاح غیرانسانی را به امضا رساندهاند.
با این همه، جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در گفتوگو با سیانان گفته است: «تصمیم بسیار سختی از جانب من بود. با وجود این با متحدانمان رایزنی کردم. با دوستانمان در کنگره هم رایزنی کردم. مهمات اوکراینیها دارد تمام میشود.»
آنچه استفاده از بمب های خوشه ای را جنجالی میکند خطراتی است که آنها برای غیرنظامیان دارند. این مهمات در هوا منفجر شده و تعداد زیادی بمبهای کوچکتر را در منطقه وسیعی پخش میکنند که خطر کشتار کور غیرنظامیان را به همراه دارد.
علاوه بر این، برخی از بمبهای کوچکتر ممکن است هنگام برخورد با زمین خیس یا سطوح نرم منفجر نشوند و تا مدتها بعدتر جان غیرنظامیان به ویژه کودکان را به خطر بیندازند.
آمریکا درحالی این بمبها را در اختیار نظامیان اوکراینی قرار میدهد که بیم آن میرود، روسها در تلافی این اقدام، از ذخایر سلاح های هسته ای خود استفاده کنند و این امر میتواند جهان را در آستانه یک فاجعه قرار دهد.
واشنگتن به بهانه احتمال کاربرد نظامی برنامه صلحآمیز هستهای، سالهاست ایران را هدف تحریمهای ضدحقوق بشری قرار داده اما در اقدامی متناقض، خود با واگذاری بمب های خوشه ای، به اشاعه این دست سلاحها کمک میکند.
انتظار جهانی این است که همپیمانان آمریکا که مدعی مقابله با توسعه سلاح های کشتار جمعی هستند، جلوی کاخ سفید را گرفته و نگذارند که جنگ اوکراین به محلی برای آزمایشات تسلیحاتی واشنگتن تبدیل شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد